„Edukacja Przedszkolna Szansą dla Naszych Maluchów”

Jadłospis

6-10.05.2019

Poniedziałek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane z masłem, bułka pszenna, wędlina sopocka, papryka świeża
do chrupania, mleko/herbata z cytryną
Obiad: Zupa ogórkowa z włoszczyzną na bulionie gotowanym na kościach wieprzowych,
Kaszka manna na mleku z jagodami, kompot
Podwieczorek: Sok warzywny, ciastka sezamowe, owoc

Wtorek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane z masłem, zupa owsianka na mleku z płatków naturalnych orkiszowych
z migdałami z rodzynkami, orzechami oraz owoce suszone, herbata
Obiad: Ziemniaczane talarki, polędwiczki z kurczaka panierowane, surówka z kapusty pekińskiej,
woda z cytryną
Podwieczorek: Jogurt naturalny z truskawkami, krakersy

Środa
Śniadanie :
Pieczywo mieszane z masłem, bułka orkiszowa, parówka z szynki na ciepło z ketchupem, ogórek małosolny, mleko/herbata z cytryną
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem, łazanki z kapustą kwaszoną i mięsem, kompot
Podwieczorek: Serek homogenizowany,owoc

Czwartek
Śniadanie :
Pieczywo mieszane z masłem, bułka pszenna, ser smażony, rzodkiewka, owoc, kakao, herbata
Obiad: Kopytka, pieczeń z łopatki w sosie własnym, kapusta czerwona gotowana, woda z cytryną
Podwieczorek: Pieczywo lekkie z orkiszem, marchewka do chrupania

Piątek
Śniadanie :
Pieczywo mieszane z masłem,bułka ze słonecznikiem, pasta z łososia z twarożkiem,pomidor, owoc, mleko/herbata
Obiad: Jajko sadzone ze szczypiorkiem , ziemniaki puree z koperkiem, marchewka mini gotowana na parze, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Babka jogurtowa, owoc, kawa zbożowa na mleku Anatol 5 zbóż